VOKSENBØKER

Korea | Noveller om kjærleik

Sju noveller.
Ein stad.
Ei kjensle. Mange kjensler.
Eit blinkande raudt lys i fjellsida.
No kjem kjærleiken til Sunndalsøra.
 

«Sunndalsøra usensurert … [Det er] et overbevisende portrett Mæhle maler frem av sin fødeby … han har en selvsikker fortellerstil og et språk som flyter godt … Mæhle har med Korea bevist at han kan skrive godt for voksne så vel som for unge og i tillegg har han nesten skapt sin egen litterære kategori midt imellom novellesamling og roman.»
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

«En gleder seg til å ta fatt på hver tekst … Risikoen for platt kjøkkenbenkrealisme er til stede her, men så skjer det noe i lesningen: Kanskje er det den robuste fortellerstemmen som gjør det, eller de overraskende litterære grepene, for de små episodene liksom vrir og vender på seg underveis, de skift er ham. Det såkalte hverdagslige snus på hodet, og tvinger karakterene ut fra lune stuer, til det ubehagelige …»
Ellen Sofie Lauritzen, Dagsavisen

«[Mæhle] er ein framifrå observatør som evnar å skapa ei novellesamling med ein eigen, til tider svært engasjerande dynamikk … heilskapen her er bra, og gjer at ein ved sistenovella tenkjer at tekstane også foreinar novelle- og romanelement på ein interessant måte.»
Sofie Braut, Stavanger Aftenblad

«Novella «Pandemi» kan ein relativt risikofritt spå ein klassikarstatus i litteraturen vår.»
Arne Ruset, Romsdals Budstikke

«Det er nært, beina på bakken, henda i jorda – det er en veldig liten distanse mellom meg og de personene det skrives om. Det liker jeg veldig veldig veldig godt.»
Bokbloggeren Knirk
Les hele anmeldelsen her »

«Lars Mæhle har valgt et snedig fortellergrep som styrker boken. Det er et bra driv i fortellingene. Historiene griper i hverandre og ingen i boken unngår å bli berørt på godt og vondt. Fortellerstilen er nærmest filmatisk.»
Bokbloggeren Huvenes
Les hele anmeldelsen her »