MYSTERIENE I KRÅKESLOTTET BARNEHAGE

Med Mysteriene i Kråkeslottet barnehage får de aller minste endelig sin egen krimserie! Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver, løser gåter som alle barn vil kunne kjenne igjen. Hvorfor er det møkkete på gulvet? Hvor er brillene til Elin? Sjarmerende mini-krim for barn mellom 3-6 år.

Serien byr på humrende humor og et hverdagsunivers som er urbant og multikulturelt, uten at det gjøres til et hovedpoeng. Gjennom Leon og Lives øyne, får barnets nære og nysgjerrige blikk virkelig utfolde seg. Bøkene er skrevet med en lun varme som gjør at også de voksne vil kose seg under høytlesningen.

Velkommen til Kråkeslottet barnehage, et sted fullt av hverdagsmysterier, saft og boller!

Illustrert av Odd Henning Skyllingstad. Se bloggen hans her.

Hvem har bæsja?

Bare én ting er sikkert: Denne saken stinker!

I dag besøker Kråkeslottet barnehage en bondegård! Hurra!

Men ikke engang på bondegården får barnehage-detektivene Leon og Live hvile. Midt i matpausen slår en frekk tyv til – og tar en stor jafs av Marios brødskive!

Hvem kan den frekke tyven være?

Men: Tyven har vært uforsiktig og etterlatt et viktig spor ved matboksen: en bæsj.

Hvem er det som har bæsja? På bondegården er det nemlig veldig mange dyr – og dermed en drøss med mistenkte.

Jul i Kråkeslottet barnehage

Jul og advent er barnas høytid. Og da skjer det ekstra mye gøy og spennende i Kråkeslottet barnehage.

Ikke minst skal de ha adventsfest! Men da festen skal begynne og første luke i kalenderen skal åpnes, klarer ingen å finne julekalenderen. Hvor i alle dager er den?

Og da alle barna skal gå i Lucia-tog på aldershjemmet, forsvinner selveste Lucia på mystisk vis – rett før lystoget skal starte!

To julemysterier for Leon og Live, Kråkeslottet barnehages helt egne detektiver.

Jul i Kråkeslottet barnehage byr i tillegg på en bonus til slutt i boka, med små julehistorier, gåter, rebus, quiz og oppgaver, perfekt for juledager med ekstra kos.

Hvem er vaffeltyven?

En vaffel forsvinner på meget mystisk vis under Kråkeslottet barnehages årlige vårdugnad.

Det er vår og klart for dugnad i Kråkeslottet barnehage. Alle foreldrene og barna raker og graver og rydder.

Men mammaen til Aksel dukker ikke opp. Aksel skal snart bli storebror, og nå får han den kanskje viktigste jobben av alle på dugnaden, nemlig å være vaffelsjef.

Men midt i vaffelstekinga prikker noen ham på skuldra. Og en vaffel forsvinner på meget mystisk vis.

Hvem i alle dager kan den frekke vaffeltyven være?

Hvor er alle sammen? Hallo-o? Det er bursdag!

Et klassisk forsvinningsmysterium og norsk barneboklitteraturhistories største bløtkake.

Ju-hu!

I dag har Leon og Live bursdag!

De kommer til barnehagen sammen med pappaen, en detektivkoffert og verdens største bløtkake. Men …

I barnehagen er det da ingen barn? Heller ikke Elin er der. Bare Sven Ingvar.

Det er jo krise! Ingen å feire bursdag med! Men vent … ingen barn? Er ikke det veldig rart? Kanskje til og med et mysterium for noen med detektivkoffert?

Hvor er nesa til påskeharen?

Påske-puslespill-krim hvor brikkene bokstavelig talt faller på plass.

Påske!

Leon og Live er på en fjellstue sammen med flere av de andre barna fra Kråkeslottet barnehage. De er nesten ferdig med å legge et skikkelig vanskelig puslespill på 100 brikker, da de oppdager noe grusomt: Den siste brikken er borte! Den som viste nesa til påskeharen. Det er vel ingen påskehare uten nese? Og det skulle være 100 brikker, ikke 99.

Ikke bare er dette et mysterium, det er også innmari irriterende. Leon og Live tar saken, og løsningen viser seg å være … klissete?

Hvor er kosebamsen?

Leon og Live sover aldri!

Det er en mørk og stormfull kveld. I Kråkeslottet barnehage skal de ha overnattingsfest. Alle barna, Elin og Sven Ingvar skal sove i barnehagen. Barna har også med hvert sitt kosedyr. Da blir det ikke riktig så skummelt å sove borte.

Nei, vent litt. Hvor er Bruno, kosebamsen til Mario?

Mario er utrøstelig, men Leon og Live tar saken. Men denne gangen klarer de ikke å løse mysteriet. For alle barna må legge seg. Og så er det liksom litt … mørkt? Og ute uler vinden. Hvordan skal dette gå? Uten kosedyr?

Hvem tegnet bart på maleriet?

En håndfull unger. Verdens dyreste maleri. En vannfast tusj. Hva kan gå galt?

Kråkeslottet barnehage er på museum. De skal se på kunst. Ikke minst gleder de seg til å se HYL, et av verdens mest kjente – og dyreste – malerier.

Men krise! I skjul har noen tegnet en rød bart på HYL. Vakten på museet blir kjempesinna. Han er helt sikker på at et barn i Kråkeslottet barnehage har tegnet barten.

Men Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver, etterforsker saken. Og de kommer fram til en ganske så overraskende løsning på mysteriet.

Hvor er den mellomste bukken bruse?

Kråkeslottet barnehage har fått besøk av en ekte forfatter. Han skal lese ei bok. Men først skal barna få spille bukkene Bruse! Og trollet. Men midt under skuespillet forsvinner den mellomste bukken på mystisk vis. Hvor er det blitt av ham? Er han allerede på setra og gjør seg fet? Eller har trollet faktisk klart å fange ham?

Det blir en vanskelig forsvinningssak for Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver. Og forfatteren får bli med på et helt annet – og mer fantastisk – eventyr enn han hadde sett for seg.

«Dette er gull for gullungene.»
Morten Olsen Haugen om «Mysteriene i Kråkeslottet barnehage» i Aftenposten.

Hvor er krabbene?

Krim i fjæra med Kråkeslottet barnehage! Hvem i huleste er det som stjeler krabber?

Sommerkrim for de yngste!

Kråkeslottet barnehage er på tur til stranda. Barna fisker krabber på brygga. Til slutt har de hele sju krabber oppi bøtta. Eller vent nå litt. Plutselig er det bare fem?

Hvor er de to siste krabbene?

Det blir et ekte strand-mysterium for Leon og Live, kråkeslottets egne detektiver. Med krabbeklør, kråkeboller, vannsprut og en veldig lur krabbetyv!

Hvor er Lucia-kronen?

Barnehagekrim til førjulstiden.

Det er klart for Lucia-fest! Alle barn og foreldre skal gå i lystog rundt Kråkeslottet barnehage. Lille, sjenerte Signe skal være Lucia. Men like før toget skal starte, forsvinner Signes Lucia-krone på mystisk vis. Hvem har tatt den? Både barna og de voksne er mulige mistenkte.

Løsningen er veldig overraskende! Selv ikke Kråkeslott-ets smarte detektiver, Leon og Live, klarer å gjette hvem eller hva som står bak.

Briller, sokker og utesko

De tre første mysteriene i Kråkeslottet barnehage samlet i én bok!

Tvillingene Leon og Live er Kråkeslottet barnehages helt egne detektiver. I denne boken er de de tre første fortellingene om dem samlet i én bok. Og det er ikke bare småsaker de får bryne seg på!

I Hvem gikk med utesko inne? har noen tråkket søle utover de nyvaskede gulvene, men hvem? I Hvem har tatt brillene? forsvinner brillene til Elin brått og mystisk. Og i Hvor ble det av alle sokkene? opplever samtlige unger at én sokk plutselig er borte. Hva i all verden er det som har skjedd?

Mysteriene i Kråkeslottet barnehage har på kort tid befestet seg som en svært populær krimserie for de aller minste leserne. Dette er den første av flere planlagte samleutgaver.

Hvor er myggen?

Et ekte insektmysterium!

Det er tidlig morgen i Kråkeslottet barnehage. I løpet av natta har en superirriterende mygg sneket seg inn i barnehagen. Den angriper alle, og det er klin umulig å få fanget den!

Det blir en uvanlig og vanskelig sak for Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver. For myggen er smart. Og kjapp.

Hvor er påskeegget?

Endelig et påskemysterium som faktisk handler om påsken.

Det er klart for gul fest i Kråkeslottet barnehage. Men før festen kan begynne, må barna finne et påskeegg som Elin og Sven Ingvar har gjemt. På et ekstra lurt sted.

Det blir en vanskelig og overraskende leterunde for Leon og Live, Kråkeslottets detektiver. For noen ganger kan de voksne være like lure som barn. I alle fall nesten.

Hvor er julenissen?

Det er nissefest i Kråkeslottet barnehage. Alle barna venter på julenissen. Men nissen komme ikke, samme hvor mye barna roper på ham. Hvor i alle dager er julenissen blitt av?

Det blir enda en gåte å løse for Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver. En forsvinningssak og julemysterium på én og samme gang!

Hvor er billetten?

Kråkeslottet barnehage skal på teater i byen. Gjett om barna gleder seg! Men på T-banen havner de i billettkontroll. Og Sven Ingvar finner ikke igjen billetten. Hvor i alle dager kan billetten være?

Det blir litt av en T-bane-tur, med leting på alle tenkelige og utenkelige steder. Men ingenting er umulig for Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver!

Hvem har tatt pølsene?

Kråkeslottet barnehage er på tur i skogen. De skal opp til Soltoppen og grille pølser. Men idet de kommer fram, slår en pølsetyv til! Pakka med pølser forsvinner på mystisk vis. Men hvem er den skyldige?

Det blir en vanskelig sak for Kråkeslottets egne detektiver, Leon og Live, for sporene leder dem bokstavelig talt på ville veier.

Hvor ble det av alle sokkene?

Siden vaskemaskinens morgen har spørsmålet blitt stilt: Hvor blir det av enkeltsokkene?

I Kråkeslottet barnehage, oppdager hele fotballaget at de mangler en sokk. Hvor er de? Hvem har tatt dem? På kunstferdig vis etterforsker Leon og Live denne mystiske saken, og kanskje avsløres det hvor all verdens savnede sokker ender opp?

Hvem er bolletyven?

Det er karneval i barnehagen, full fest med boller og kostymer! Aksel er flink til å telle, han teller ti boller. Akkurat én bolle hver. Men så går brannalarmen, og en bolle forsvinner! Hvem har stukket av med bollen?

Kråkeslottet barnehages egne detektiver, Leon og Live, tar saken og løsningen overrasker dem alle …

Hvem gikk med utesko inne?

Elin har nettopp vasket gulvet. Det var skinnende rent for litt siden. Men nå går skitne fotspor over gulvet … Hvem leder de til? Er det pappaen til Mario? Mammaene til Ada? Dette er en sak for Leon og Live! De går til verks med grundige etterforskningsmetoder og solid bevisføring, på sitt sjarmerende vis.

Hvem har tatt brillene?

I barnehagen skal det lages grønnsakssuppe. Men i grønnsakskaoset skjer noe som definitivt trenger plaster. Plutselig får Leon og Live sin første forsvinningssak. For hvor er brillene til Elin? De var her nettopp … Ved hjelp av solid etterforskning, går barnehagens egne detektiver løs på saken!

Se video om serien