Mysteriene i Kråkeslottet barnehage

Med Mysteriene i Kråkeslottet barnehage får de aller minste endelig sin egen krimserie! Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver, løser gåter som alle barn vil kunne kjenne igjen. Hvorfor er det møkkete på gulvet? Hvor er brillene til Elin? Sjarmerende mini-krim for barn mellom 3-6 år.

Serien byr på humrende humor og et hverdagsunivers som er urbant og multikulturelt, uten at det gjøres til et hovedpoeng. Gjennom Leon og Lives øyne, får barnets nære og nysgjerrige blikk virkelig utfolde seg. Bøkene er skrevet med en lun varme som gjør at også de voksne vil kose seg under høytlesningen.

Velkommen til Kråkeslottet barnehage, et sted fullt av hverdagsmysterier, saft og boller!

Illustrert av Odd Henning Skyllingstad.

Les Intervju på barnehage.no

De to første bøkene i serien, Hvem gikk med utesko inne? (8. plass) og Hvor er brillene? (11. plass) var på listen over de 15 mest solgte norske barnebøkene, første halvår 2017. Les saken her.

Hvor ble det av alle sokkene?

Siden vaskemaskinens morgen har spørsmålet blitt stilt: Hvor blir det av enkeltsokkene?

I Kråkeslottet barnehage, oppdager hele fotballaget at de mangler en sokk. Hvor er de? Hvem har tatt dem? På kunstferdig vis etterforsker Leon og Live denne mystiske saken, og kanskje avsløres det hvor all verdens savnede sokker ender opp?

Hvem er bolletyven?

Det er karneval i barnehagen, full fest med boller og kostymer! Aksel er flink til å telle, han teller ti boller. Akkurat én bolle hver. Men så går brannalarmen, og en bolle forsvinner! Hvem har stukket av med bollen?

Kråkeslottet barnehages egne detektiver, Leon og Live, tar saken og løsningen overrasker dem alle …

Hvem gikk med utesko inne?

Elin har nettopp vasket gulvet. Det var skinnende rent for litt siden. Men nå går skitne fotspor over gulvet … Hvem leder de til? Er det pappaen til Mario? Mammaene til Ada? Dette er en sak for Leon og Live! De går til verks med grundige etterforskningsmetoder og solid bevisføring, på sitt sjarmerende vis.

Hvem har tatt brillene?

I barnehagen skal det lages grønnsakssuppe. Men i grønnsakskaoset skjer noe som definitivt trenger plaster. Plutselig får Leon og Live sin første forsvinningssak. For hvor er brillene til Elin? De var her nettopp … Ved hjelp av solid etterforskning, går barnehagens egne detektiver løs på saken!

Se video om serien