Mysteriene i Kråkeslottet barnehage

Med Mysteriene i Kråkeslottet barnehage får de aller minste endelig sin egen krimserie! Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver, løser gåter som alle barn vil kunne kjenne igjen. Hvorfor er det møkkete på gulvet? Hvor er brillene til Elin? Sjarmerende mini-krim for barn mellom 3-6 år.

Serien byr på humrende humor og et hverdagsunivers som er urbant og multikulturelt, uten at det gjøres til et hovedpoeng. Gjennom Leon og Lives øyne, får barnets nære og nysgjerrige blikk virkelig utfolde seg. Bøkene er skrevet med en lun varme som gjør at også de voksne vil kose seg under høytlesningen.

Velkommen til Kråkeslottet barnehage, et sted fullt av hverdagsmysterier, saft og boller!

Illustrert av Odd Henning Skyllingstad. Se bloggen hans her.

Les Intervju på barnehage.no

De fire første bøkene i serien foreligger også nå som lydbøker, og kan f.eks. lastes ned her.

De to første bøkene i serien, Hvem gikk med utesko inne? (8. plass) og Hvor er brillene? (11. plass) var på listen over de 15 mest solgte norske barnebøkene, første halvår 2017. Les saken her.

Hvor er Lucia-kronen?

Barnehagekrim til førjulstiden.

Det er klart for Lucia-fest! Alle barn og foreldre skal gå i lystog rundt Kråkeslottet barnehage. Lille, sjenerte Signe skal være Lucia. Men like før toget skal starte, forsvinner Signes Lucia-krone på mystisk vis. Hvem har tatt den? Både barna og de voksne er mulige mistenkte.

Løsningen er veldig overraskende! Selv ikke Kråkeslott-ets smarte detektiver, Leon og Live, klarer å gjette hvem eller hva som står bak.

Briller, sokker og utesko

De tre første mysteriene i Kråkeslottet barnehage samlet i én bok!

Tvillingene Leon og Live er Kråkeslottet barnehages helt egne detektiver. I denne boken er de de tre første fortellingene om dem samlet i én bok. Og det er ikke bare småsaker de får bryne seg på!

I Hvem gikk med utesko inne? har noen tråkket søle utover de nyvaskede gulvene, men hvem? I Hvem har tatt brillene? forsvinner brillene til Elin brått og mystisk. Og i Hvor ble det av alle sokkene? opplever samtlige unger at én sokk plutselig er borte. Hva i all verden er det som har skjedd?

Mysteriene i Kråkeslottet barnehage har på kort tid befestet seg som en svært populær krimserie for de aller minste leserne. Dette er den første av flere planlagte samleutgaver.

Hvor er myggen?

Et ekte insektmysterium!

Det er tidlig morgen i Kråkeslottet barnehage. I løpet av natta har en superirriterende mygg sneket seg inn i barnehagen. Den angriper alle, og det er klin umulig å få fanget den!

Det blir en uvanlig og vanskelig sak for Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver. For myggen er smart. Og kjapp.

Hvor er påskeegget?

Endelig et påskemysterium som faktisk handler om påsken.

Det er klart for gul fest i Kråkeslottet barnehage. Men før festen kan begynne, må barna finne et påskeegg som Elin og Sven Ingvar har gjemt. På et ekstra lurt sted.

Det blir en vanskelig og overraskende leterunde for Leon og Live, Kråkeslottets detektiver. For noen ganger kan de voksne være like lure som barn. I alle fall nesten.

Hvor er julenissen?

Det er nissefest i Kråkeslottet barnehage. Alle barna venter på julenissen. Men nissen komme ikke, samme hvor mye barna roper på ham. Hvor i alle dager er julenissen blitt av?

Det blir enda en gåte å løse for Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver. En forsvinningssak og julemysterium på én og samme gang!

Hvor er billetten?

Kråkeslottet barnehage skal på teater i byen. Gjett om barna gleder seg! Men på T-banen havner de i billettkontroll. Og Sven Ingvar finner ikke igjen billetten. Hvor i alle dager kan billetten være?

Det blir litt av en T-bane-tur, med leting på alle tenkelige og utenkelige steder. Men ingenting er umulig for Leon og Live, Kråkeslottets egne detektiver!

Hvem har tatt pølsene?

Kråkeslottet barnehage er på tur i skogen. De skal opp til Soltoppen og grille pølser. Men idet de kommer fram, slår en pølsetyv til! Pakka med pølser forsvinner på mystisk vis. Men hvem er den skyldige?

Det blir en vanskelig sak for Kråkeslottets egne detektiver, Leon og Live, for sporene leder dem bokstavelig talt på ville veier.

Hvor ble det av alle sokkene?

Siden vaskemaskinens morgen har spørsmålet blitt stilt: Hvor blir det av enkeltsokkene?

I Kråkeslottet barnehage, oppdager hele fotballaget at de mangler en sokk. Hvor er de? Hvem har tatt dem? På kunstferdig vis etterforsker Leon og Live denne mystiske saken, og kanskje avsløres det hvor all verdens savnede sokker ender opp?

Hvem er bolletyven?

Det er karneval i barnehagen, full fest med boller og kostymer! Aksel er flink til å telle, han teller ti boller. Akkurat én bolle hver. Men så går brannalarmen, og en bolle forsvinner! Hvem har stukket av med bollen?

Kråkeslottet barnehages egne detektiver, Leon og Live, tar saken og løsningen overrasker dem alle …

Hvem gikk med utesko inne?

Elin har nettopp vasket gulvet. Det var skinnende rent for litt siden. Men nå går skitne fotspor over gulvet … Hvem leder de til? Er det pappaen til Mario? Mammaene til Ada? Dette er en sak for Leon og Live! De går til verks med grundige etterforskningsmetoder og solid bevisføring, på sitt sjarmerende vis.

Hvem har tatt brillene?

I barnehagen skal det lages grønnsakssuppe. Men i grønnsakskaoset skjer noe som definitivt trenger plaster. Plutselig får Leon og Live sin første forsvinningssak. For hvor er brillene til Elin? De var her nettopp … Ved hjelp av solid etterforskning, går barnehagens egne detektiver løs på saken!

Se video om serien