DINOSAURGJENGEN

Morsom og spennende serie for barn med dilla på dinosaurer!

Dinosaurgjengen tilbyr et fantastisk dinosaurunivers for de minste, fylt av spenning og humor. I serien får vi følge Rasmus og dinosaurvennen Trym Troodon på små og (ikke minst) store eventyr. Bøkene er perfekt til høytlesning for førskolebarn og velegnet for barn på småtrinnet som har begynt å lese selv. Bak i boka får man også vite litt mer om dinosaurene som er med i historien.

Illustrert av Lars Rudebjer. Se hans hjemmeside her.

Bøkene om Dinosaurgjengen passer til høytlesning for førskolebarn, og er velegnet for barn på småtrinnet som har begynt å lese selv.

Bok 15: Rasmus og Trym fisker krabbe

Det fins ikke monsterkrabber under brygga, vel? Eller …?

Rasmus og Trym skal fiske krabbe. Det er gøy!

Men i stedet for krabber, får de bare alt mulig annet på klypa. Helt til …

Bok 14: Stormen

Kjedelig med overnatting? Niks!

Rasmus og Trym skal overnatte i telt, men Trym vil ikke sove. Han vil heller ut på eventyr.

Da Trym forsvinner ut i den mørke natta, må Rasmus klare seg selv. Og det blir ikke bedre av at en stor storm er på vei.

Med Dinosaurgjengen har Lars Mæhle og Lars Rudebjer skapt et fantastisk dinosaurunivers for de minste, fylt av spenning og humor.

Bok 13: ABC Bokstavjakten

Lær bokstaver med barnas favorittdinosaurer!

Bokstavjakten er ikke bare et spennende Dinosaurgjengen-eventyr, men også en original og leken ABC-bok! Vi blir med på en fartsfylt bokstavjakt, hvor en mystisk bokstavtyv, regler, rim, vitser og illustrasjoner gjør bokstavlæringen spennende og morsom.

En perfekt bok for alle som vil forberede seg litt til skolestart!

Bok 12: Ballongferden

Hvordan skal man egentlig redde et foreldreløst egg, i et reir på toppen av kjempekonglefurua, når man har høydeskrekk? Jo, med luftballong!

Rasmus og Trym finner en gammel luftballong hos Morfar Troodon. Virker den fortsatt?

Da de får høre at det fins et egg i toppen av kjempekonglefurua, et egg som ligger ensomt og forlatt uten en mamma og pappa, så vet de hva de må gjøre.

Bok 11: Monsterkrokodillen

Rasmus og Trym drar til Sumpskogen for å lete etter en firkløver på fredag den 13. Samme dag som en krokodille lurer i sivet.

Rasmus våkner opp og oppdager at det er fredag den 13., den store uflaksdagen! Allerede på vei ut av senga ender det med knall og fall. Og verre skal det bli. Det vil si … Trym har hørt at det finnes en firkløver i Sumpskogen. Den kan redde dagen!

Det er bare så dumt at firkløveren vokser akkurat der hvor noen har sett en gigasvær monsterkrokodille.

Bok 10: Julegaven

Et ekte pakkemysterium forstyrrer julefreden i Dinosaurriket.

Morfar Troodon har sendt Trym en ekstra stor og mystisk julegave med verdens største overraskelse. Problemet er bare at både pakken og postbudet som skulle levere den har blitt borte! Kan Rasmus og Trym finne julegaven før det blir jul?

Bok 9: Halloween-festen

Hvordan ville knask eller knep fortonet seg i Dinosaurriket? Jo, omtrent slik.

Rasmus og Trym skal gå knask eller knep på halloween. Men hvem skjuler seg bak alle de skumle dørene? Ei kjempeekkel heks, en planteetende vampyr eller rett og slett et skjelett? Og er det egentlig så lurt å gå til den gamle hytta i sumpskogen.

Bok 8: Kjempeblekkspruten

Ny bok om Dinosaurgjengen, serien som er trykket i over 100 000 eks. bare i Norge, og solgt til 10 land.

Pappa Rex forteller Rasmus og Trym om et gammelt skipsvrak i Mørkebukta. Det skjuler en skatt! Men dit må de aldri i verden dra, for skatten er voktet av en kjempeblekksprut. Så da gjør de vel ikke det. Eller?

Bok 7: Hemmeligheten

Hva vil skje når familien Rex og Troodon drar på sommerferie sammen?

Familiene til Rasmus og Trym skal på ferie sammen. De skal besøke morfaren til Trym, som er oppfinner og bor i ei grotte. Men hvorfor er han ikke hjemme da de kommer? Og hvilken hemmelighet er det som skjuler seg i grotta?

Bok 6: Sjøuhyret

Ny bok i den populære dinosaurserien som er solgt til 9 land.

Det har kommet is på sjøen, og Mamma Rex ordner isfiskekonkurranse. Premien er en hel krukke med makrell i tomat. Men hvem vet slags skumle skapninger som lurer under isen? Det viser seg at flere overraskelser er i vente for Rasmus og Trym.

Bok 5: Bestevennen

Rasmus blir alltid vekket av Trym. Men en morgen dukker ikke Trym opp. Hva har hendt?

Rasmus må gå alene inn i den skumle sumpskogen for å lete etter bestevennen sin. Og det blir ikke akkurat bedre av det Pappa Rex har fortalt ham: at noen har sett en rar og nifs flyvedinosaur i skogen.

Bok 4: Skattejakten

Rasmus og Trym finner et mystisk skattekart i buskene ved Rex-hula. En verdifull skatt skal være gravd ned helt innerst i dypet av sumpskogen.

Rasmus har ikke lyst til å legge ut på skattejakt – det kan stå lumske dinosaur-sjørøvere bak! Men Trym overtaler ham likevel. På veien må de passere flere farlige hindre.

Klarer de å finne skattkista? Og ikke minst: Hva er oppi den?

Bok 3: Reisen

Trym lurer på hva som skjuler seg bak de høye fjellene i nord. Hva finnes utenfor kartet? Rasmus tror det er krokodillemygg, kjøttetende gress, draculahai eller kanskje en monsterosaurus rex! Trym tror de bare vil finne snille dinosaurer. Han lokker Rasmus med på en spennende og strabasiøs reise for å avsløre hemmelighetene på den andre siden av de mystiske fjellene.

Bok 2: Svømmekonkurransen

Rasmus Rex er på stranda med familien sin og bestevennen, Trym. Rasmus er ikke så flink til å svømme, og når storebror Robin utfordrer Rasmus og Trym til svømmekonkurranse, kan det umulig gå bra.  Ryktene om at det fins et sjømonster i vannet gjør det ikke bedre. Det blir en spennende svømmekonkurranse, med flere dinosaur-overraskelser underveis.

Bok 1: Egget

Tidlig en morgen blir Rasmus Rex vekket av bestevennen sin, Trym Troodon. Trym har en stor nyhet: Egget til mammaen hans klekker snart! Rasmus og Trym velger å ta snarveien gjennom sumpskogen for å rekke frem i tide. Men er det egentlig så lurt? På veien møter de noen temmelig nifse dinosaurer. Og vel fremme venter nok en overraskelse …